Promotion By Adverlets And Adbrite


Dating In Malaysia

Dating In Malaysia
Dating In Malaysia

Cybermoney2u Blog

Cybermoney2u Blog
Cybermoney2u Blog

Saturday, September 02, 2006

Tiap Hari Sayang

Tiap Hari Sayang

Menariknya "tag line" iklan di TV ini. Satu tajuk yang saya ingin olahkan buat ingatan kita bersama. Tiap hari sayang, mengapa tidak ya setiap hari penyataan sayang kita tujukan kepada orang yang kita sayang dan cinta. Masih ada stigma dikalangan kita bahawa sentiasa menyatakan sayang dan cinta penyataan itu akan menjadi murah dan tidak bermakna.

Ingin saya perjelaskan tentang stigma yang tidak berasas ini. Kenapa "tiap hari sayang" perlu dinyatakan sama ada dalam bentuk bahasa, perlakuan dan sikap.

Satu ketika saya pernah membaca satu kisah tentang seseorang yang menyayangi dan menyintai. Agak sukar untuk dia menyatakan kerana kesibukan tugas harian dan perasaan bahawa penyataan itu hanya perlu diucap pada hari-hari yang istimewa sahaja.

Namun dalam hatinya ada juga rasa tersirat, bahawa jika ia tidak dinyatakan, mungkin tidak ada lagi kesempatan untuk itu. Kesibukan menangguhkan dirinya melakukannya dan beranggapan bahawa, sudah tentu si dia tetap mengetahui rasa cinta dan sayang dirinya.

Namun setiap dari kita tentu akan lagi bahagia jika ia diucapkan setiap hari dan setiap masa pada kita.

Akan tetapi kesempatan untuk dia menyatakannya pada si dia tidak kesampaian. Si dia pergi buat selamanya tanpa sempat mendengar dari mulutnya sendiri penyataan sayang dan cinta. Dia menyesal kerana tidak dapat sampaikan sayang dan cintanya.

Tiap hari sayang. Miski pun si dia tahu, alahkah bahagianya jika ia dinyatakan setiap hari.

Jadi mengertilah, ungkapkan tiap hari sayang ini. Nyatakan penyataan cinta dan sayang anda setiap hari. Jika tidak dengan mulut, maka lakukan dengan perilaku istimewa. Sebenarnya yang kita sayang dan cinta mengharapkannya dan buatlah sesuatu kenangan terindah.

http://tipswanitasihat.blogspot.com/2006/08/kenangan-terindah-ciptakan-ia-setiap.html

Tiap Hari Sayang.

Hafija
Sidang Pengarang Wanita Dot Us
http://www.wanita.us/tipswanita.php


Bakal muncul ruang baru
Jobs At Wanita http://jobs.wanita.us/

No comments:

Jom Berkawan