Promotion By Adverlets And Adbrite


Dating In Malaysia

Dating In Malaysia
Dating In Malaysia

Cybermoney2u Blog

Cybermoney2u Blog
Cybermoney2u Blog

Thursday, July 19, 2007

Menikmati Seks Yang Romantik

Menikmati Seks Yang Romantik

Pasangan kini sibuk dengan kerja dan anak-anak sehingga hubungan seks terpaksa dilakukan dalam keadaan tergesa-gesa. Tiada permulaan yang romantik dan kehendak seks dipenuhi, tetapi rasa macam ada kekurangan. Tergantung.

Bacalah Blog Kuasa Memulih Seks
http://blog.perempuanmelayu.info/2007/06/kuasa-memulih-seks.html

Seks bukan sekadar hanya hubungan fizikal. Ia turut merangkumi perasaan cinta dan kasih sayang. Tanpa kasih sayang dan cinta, seks hanya satu usaha melepaskan nafsu sahaja. Itulah antara sebab semakin lama hubungan, jika hubungan dibiarkan dikuasai dengan kesibukan kerja dan hal-hal keluarga, hubungan seks akan menjadi tempat pelepasan nafsu. Nilai hubungan akan merosot.

Malah, cara kasih sayang dan cinta turut berubah semakin matangnya hubungan. Seks bukan lagi salah satu ukuran kasih sayang dan cinta. Ukuran berubah semakin matangnya hubungan dan semakin berusia seseorang. Ia adalah satu perkara yang baik, namun ramai pasangan tidak menyedarinya dan cuba sesuaikan keadaan itu.

Apabila pasangan berubah, ia bukanlah satu tanda ia tidak menyukai pasangannya. Usia meningkat menjadi dia semakin matang dan berfikiran dengan cara yang berlainan. Setiap pasangan perlu nampak perubahan yang berlaku dan ambil langkah untuk menyesuaikannya.

Ramai pasangan tidak menyedari, hubungan seks, semakin matang hubungan, semakin memerlukan nilai kasih sayang dan cinta yang tinggi.

Kekerapan melakukan seks semakin kurang, akan tetapi bukanlah bermaksud dia sudah jemu, tetapi dia mahu apabila seks dilakukan, ia adalah saat-saat yang terbaik. Untuk menikmatikan saat-saat seks yang terbaik, nilai kasih sayang dan cinta perlu tinggi.

Perkara yang perlu dilakukan adalah dengan meningkatkan lagi mutu hubungan cinta dan kasih sayang.

Kurang bercakap, lebih mendengar. Adalah sukar dalam hubungan jika kedua-dua yang mahu bercakap sahaja. Perlulah sama-sama turut mendengar. Menjadi kawan dan menjadi sahabat kepada pasangan masing-masing. Cuba tanyakan diri kita, kenapa kita ada masa untuk masalah kawan-kawan, akan tetapi tiada masa untuk duduk mendengar masalah pasangan kita?

Luangkan masa lima minit setiap hari untuk duduk atau baring bersama. Berbual hal-hal bukan keluarga atau kerja. Berbual perkara yang menyeronokkan. Satu tajuk yang boleh dibawakan bersama. Cuba ada hobi yang sama sejak awal hubungan agar ia menjadi perkara bersama sampai bila-bila.

Lakukan sesuatu yang istimewa untuk pasangan anda. Sebagai contoh, mungkin emailkan kad Internet, e-card "I love You" atau ambil masa untuk telepon sekejap menyatakan rasa rindu. Jika dia tidak mahu diganggu waktu kerja, sms pun sudah cukup.

Cara penyataan ringkas begini, boleh menjadi percikan api membara seks yang romantik. Mungkin bukan hari ini ia menjadi api besar, tetapi permulaan yang baik adalah perlu agar api berahi yang kecil akan menjadi semakin besar. Seperti mana api, yang kecil perlu dijaga agar tidak padam.

Jangan lakukan sehari sahaja, lakukan dengan kerap. Hari ini mungkin email, esok mungkin sms, lusa mungkin telepon dan tulat mungkin surat yang dipos. Pelbagaikan cara meningkatkan rasa sayang dan cinta.

Lakukan seks apabila ia memang hendak dilakukan. Pasangan perlu betul-betul sedia. Jika anda bersedia tetapi pasangan anda tidak, maka buatlah sesuatu untuk memberitahunya. Jangan beritahu secara terus.

Perlu ada keunikan. Yang penting bermula dari awal lagi. Sebagai contoh.

Email atau telepon, tanyakan atau minta pasangan anda untuk makan malam istimewa. Masaklah masakan yang ada kaitan dengan seks, seperti tiram, asparagus dan pelbagai. Menyediakan minuman coklat boleh menjadi penyataan kepada hubungan seks.

Kenapa Anda Perlukan Coklat

http://tipswanitasihat.blogspot.com/2007/02/kenapa-anda-perlukan-coklat.html

Chocolate Drink
http://www.foodmalaysia.net/recipe_collections/chocolate-drink

Resipi untuk masakan tiram dan asparagus

Roasted Oysters
http://www.foodmalaysia.net/recipe_collections/roasted-oysters

Satu kajian mendapati, batang oat hijau (green oat straw), diambil setiap hari dapat meningkatkan kadar testosterone dalam badan lelaki dan wanita. Hormon testosterone yang meningkatkan rasa berahi bagi lelaki dan wanita.

Sediakan bilik tidur dengan wangian yang berkaitan dengan seksual seperti vanilla dan Patchouli. Malah lelaki, pakailah wangian untuk lelaki seperi musk, ia meningkatkan lagi keinginan wanita untuk bersama.

Sila rujuk Blog Taman Wangi Perempuan Melayu untuk pelbagai tips dan artikel seks
http://tamanwangi.perempuanmelayu.info/

---

Artikel menarik yang lain

Internet Safe Surf
http://blog.perempuanmelayu.info/2007/07/safe-surf.html

Guidelines For Positive Use Of Internet
http://blog.perempuanmelayu.info/2007/07/guidelines-for-positive-use-of-internet.html

Coital Alignment Technique (CAT)
http://tamanwangi.perempuanmelayu.info/2007/05/posisi-seks-biasa-yang-luar-biasa.html

Khasiat Buah Tomato
http://blog.perempuanmelayu.info/2007/06/tomato-sumber-anti-oksidant-yang.html


---

Jika anda mempunyai soalan-soalan khusus untuk ditanya sila emailkan kepada

tipswanita @ gmail.com

---

Sidang Pengarang Wanita Dot Us.
http://blog.perempuanmelayu.info/

15 Julai 2007

Untuk tidak ketinggalan artikel dan tips yang berilmu dan menarik

http://groups.google.com/group/tipswanita

Atau hantarkan email kosong kepada

[email protected]

This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License. To view a copy of this license, visit
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/my/ or send a letter to Creative Commons, 543 Howard Street, 5th Floor, San Francisco, California, 94105, USA.

---

This blog is written by Wanita Melayu to share information and knowledge about Wanita Melayu. All articles and tips are written in bahasa Melayu. If you like Wanita Melayu or want to share information with wanita melayu just visit all the links below.

http://tipswanitasihat.blogspot.com/

http://tipswanita.blogspot.com/

http://jaringanmalaysia.blogspot.com/

http://productsweused.blogspot.com/

Love you all from Wanita Melayu.

Laman pelbagai artikel untuk wanita dan rumah tangga
http://blog.perempuanmelayu.info/

Dating Perempuan Melayu
http://dating.perempuanmelayu.info/

Free and Open Source Software to be download
http://linuxwanita.blogspot.com/

Malaysian Social Networking Project
http://datingwanita.blogspot.com/2006/08/malaysian-social-internet-networking.html

Jom Berkawan